V plném proudu

Jak jsem včera spustil blog trošku neplánovaně a na rychlo, tak jsem vlastně dlužen takový ten klasický první příspěvek. Tady je:

Založení blogu

S myšlenkou založit si blog jsem koketoval již delší dobu. Nějak jsem se nemohl dokopat k tomu uvést myšlenku ve skutek. Teď se tomu tak stalo, tak doufám, že nezamrznu. Nekladu si vůbec žádné cíle, takže nebudu případným čtenářům slibovat hory doly, pravidelnost příspěvků, závratně hodnotné informace – prostě sliby chyby. Asi si budu po večerech hrát s Wordpressem, zkoumat rozšíření a možná, že si třeba někdy pohraji i se vzhledem. Nechávám všemu volný průběh.

Název blogu

Název prý musí být a tak ho mám i já ;) Proč asi není potřeba sáhodlouze vysvětlovat, navíc k výrazu „informační dálnice“ mám hodně silný osobní vztah. Podtitul „bez možnosti návratu“ deklaruje závislost, kterou dle mého internet vyvolává. Jinak řečeno – věřím, že vedle gamblerů, narkomanů a dalších budou brzy mezi pacienty určitých ústavu i osoby léčené se ze závislosti na internetu – ano, předpokládám, že blogeři budou mezi prvními.

WordPress

Když jsem onehdá koukal po hotových řešeních, zdálo se, že na Wordpress jsou jen kladné reference. Inu stáhl jsem, nainstaloval věru jednoduše, a tak bylo jasné, že až bude blog, tak bude na WordPressu. Jediný problém je, že jsem si původně hrál s anglickou verzí, kterou jsem pro potřeby tohoto blogu nahradil verzí českou a teď jsem trošku v šoku. v anglické verzi je jakýsi WYSIWYG či převaděč kódu (už ani nevím, jak se to dnes správně nazývá ;) ), který se mi na první pohled velmi zalíbil – tuším, že to je TinyMCE? V české verzi, kterou jsem včera narychlo stáhl a naistaloval, je cosi jiného, bude to asi opravdu pouze převaděč a na první pohled mi tedy vůbec nevyhovuje – tuším, že tady mluvím o Texy!?

Obsah

Prostě co mě napadne. Komentování zajímavých událostí na které narazím a budu mít potřebu se k nim vyjádřit – a to jak vážně, tak odlehčeně. Rád bych také nahlédl pod pokličku elektronického nakupování, zveřejnil světu nějaké zajímavé informace, které nosím v hlavě. Jen asi budu trošičku narážet na problém s vlastní cenzurou a rozhodováním jaké informace jsou opravdu . No uvidíme. ** Komentáře**

Komentáře budu zveřejňovat až po autorizaci, která bude probíhat velmi autoritativně a subjektivně. Prostě jen ty, které se mi budou líbit. Např.: nebudou nadávat nikomu, koho si vážím nebo mám rád (především mně samotnému ;) ). V rámci takového barteru přistupuji na veřejnou dohodu, že napíšu-li opravdu nehodnotný článek, nechám pod ním i stejně nehodnotné komentáře ;).

Problémy

Jak jsem psal již výše, rád bych nějaký sofistikovanější (uživatelsky přívětivější WYSIWYG). Opravdu rád bych nějak jednoduše získal ten přívětivý editor z anglické verze. Druhým problémkem, na který jsem zatím narazil, je, že se mi nepřevádí smajlíky do obrázků. Stalo se tomu tak pouze u dvou komentářů, ale jinak nic. Poradí někdo? Klidně na mail (mezi jménem zavináč). Předem díky.

Poděkování

  • Všem, kteří mne vyprovokovali něco napsat.
  • Všem, kteří si myslí, že mám světu co říct.
  • Edovi za poskytnutí nekomerčně kvalitního hostingu.
  • Hanzovi za nastavení databáze.
  • Všem tvůrcům WordPressu.
  • Slavii, že vykopala tu druhou příčku.
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Jan Vetyška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.
  • http://blog.ataxo.cz/ Pachollini

    Gratuluji k blogu! Na současný flame ohledně SEO/SEM agentur se dívám se smíšenými pocity, ale nedá se mu upřít, že je plodný ;-)

  • http://www.hlava.net Eduard Hlava

    Ty seš slávista? Sešívanej? :-)

    No, ale jinak přeju hodně síly do psaní. Btw, jsem zvědav, jak se popereš s autocenzurou. Je to někdy na palici. Ty největší špeky se většinou zveřejnit nedají. :-)