Křišťálová Lupa 2007

Jako mnoho dalších jsem kývl na výzvu Aleše Miklíka a stal se součástí . Chtěl jsem být aktivní a tak jsem si v úterý ráno řekl, že to nějak odklikám (rozuměj „odhlasuju“) a budu se těšit na raut. Proscnanoval jsem tedy mail od Aleše, nalezl v něm patřičný odkaz na hlasovací formuláře a začal študovat nominace na Projekt roku 2007 a Anticenu. Jaké bylo mé zděšení, když jsem na první pohled mezi nominovanými nezahlídl žádný projekt, o kterém bych z hlavy věděl, že byl udán (spuštěn) v letošním roce. Kam šoupnu Anticenu je jasný, vždy je dobré se držet na straně těch silných a populárních, ale co sakra s tím Projektem roku?

Dlouho (2–3s) jsem přemýšlel, co teď. Nakonec jsem došel k závěru, že mám prakticky 2 možnosti:

  1. teatrálně vystoupím z poroty a možná budu za hrdinu
  2. napíšu organizátorům a konstruktivně si postěžuji

Rozhodování bylo těžké, ale po zdravé úvaze, že dám-li mohu také nebýti za hrdinu, ale třeba za idiota, jsem zvolil 2). Od organizátorů se mi dostalo okamžité odpovědi: „Ale Honzíku, dyť si můžeš jako člen poroty nominovat koho chceš. Přečti si instrukce, máš to tam!“ Počkat, že bych nečetl instrukce (rozuměj „pravidla hry“)? Nečetl pozorně, přiznávám, chtěl jsem to odklikat a jít na raut (proto jsem vůbec na nabídku účasti v porotě kývnul, sice jsem měl nějaké výhrady už loni, ale raut je raut a společnost v porotě je příjemná).

Je to tak! a ani nemusí být nominován čtenáři Lupy. Čeká mne teď docela práce, protože k hlasování přistoupím zodpovědně a hlasy dám opravdu jen projektům z roku 2007, ale aspoň o mně veřejnost neví, že radši hraju divadlo, než abych četl ňáký pitomý instrukce. ;)

Příspěvek byl publikován v rubrice Internet a jeho autorem je Jan Vetyška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.