067.cz – Má ten plátek nějakou budoucnost?

Petr Koubský si myslí, že nevím, co chci. Když se na to podíváme bez kontextu, tak je to samozřejmě blbost. Já chci kvalitu! Vím to a nestydím se za to.

Magazín pro elitu?

Je samozřejmě otázkou, jestli mi nový online placený magazín 067 tuto kvalitu dokáže nabídnout. Vnímání kvality je stejně subjektivní jako jakýkoliv názor, který si během života vytváříme. Předpokládám, že tenhle plátek splňuje předpoklady, aby mne oslovil. Navíc autoři jasně oznamují, že na mě cílí, jsem přeci elita (stejně tak, jako všichni ti, kteří se dnes celý den na sociálních sítích chlubí, jak si magazín předplatí).

První číslo

Uznávám, nebudu dělat překvapeného. Měl jsem tu možnost se s konceptem seznámit dříve, i první vydání jsem si již tzv. proscanoval asi před týdnem. O to více jsem se těšil na dnešek, až si budu moci všechny tři články v klidu přečíst. Petrův prolog je čtivý a logický. Článek o planespottingu mě nenadchl, téma obecně znám a podrobněji mne nezajímá. Kašpárkovy zkratky mě ovšem obohatily a podobných shrnutí si rád přečtu více. Zatím tedy po prvním čísle jedno jasné plus, jedno minus a neutrální prolog.

Ideální budoucnost

Absolutně sdílím Petrův názor na absenci zajímavého poloaktuálního čtiva v češtině. Osobně si myslím, že v každém čísle se objeví minimálně jeden , který mi absolutně nic neřekne. Rád bych, kdyby se vydavatelům podařilo dostat spíše někam k metě 1 článek/den. Nebo 7/týden. Abych si týdně spokojeně zakýval alespoň nad třemi zajímavými články v mém subjektivním vnímání kvality a interestu.

ps: A abych si rýpnul do všech elitářů na sociálních sítích, tak oznamuji, že já si 067 předplácet nehodlám. Já to prostě nějak hacknu ;)

Příspěvek byl publikován v rubrice Internet a jeho autorem je Jan Vetyška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.
  • Jan Vaněk jr.

    U mě přesně naopak – v planespottingu bylo pár zajímavých detailů, i když utopených mezi turistickými povrchnostmi, nepravdivými nesmysly a jazykovým neumětelstvím. Zato do těch procent, která potřebují vysvětlit od Kašpárka, co je crowdsourcing, nepatřím.

    • Jan Vetyška

      Minimálně antikřehkost, Bayes a Big Data jsou podáním a odkazy pod článkem jasnou přidanou hodnotou. Hlavně tedy asi díky té relativně jednoduché ucelenosti a odkazům.

      • Jan Vaněk jr.

        Holt lidé jsou různé – ať kvete tisíc syslů. (Z Bayese mám zkoušku a učili mě něco dost jiného.)